четвъртък, 26 юни 2014 г.

Гледане на карти. Част I - Въведение.

Освен традиционните начини на диагностика и прогнозиране като ясновидство и вещи сънища съществуват и така  наречени гадания и гледания. Преди публикувахме ритуал за гледане на вода.

Гледане или гадаене на карти е един от най-достъпните за публиката начини за определяне и прогнозиране на съдбата.
За гледане се ползват най-различните видове тестета. Освен стандартните 36 цигански карти могат да се ползват и така наречени оракули като Ленорман или Таро на сенките и хиляди модификации на таро на Райдър-Уейт.

По причина, че Интернет е препълнен с информация за Ленорман и стандартното таро, в сайта в близките две години ще разгледаме рядко срещаните Таро на сенките на Склярова и често ползвано, но много малко разпостранено Таро Манара.

Няма да ви занимаваме с глупости и празнодумие като произход на таро или историческото словоблудие - за това има интернет и желаещи да си губят време там ще си намерят начини за това. Ще се фокусираме само върху практическото тълкуване на карти в различни ситуации.



Таро на сенките.

Таро на сенките не е от класическото таро, а е вид оракул. Разработено е от Склярова и е едно от най-добрите й попадения в тази област.

При човек който има контакт с това тесте е изключително удобно за точните диагностики и прогнозиране.

Естествено е, че трябва да се знае митологията и смисъла, който се влага във всяка от картите, както и действия скрити зад рисунките.



Таро Манара.

Една разновидност на класическото таро, но е много подходяща за тълкуване на проблеми във взаимоотношенията.

За подчертаване на психологическия ефект се ползват леко еротични картинки.