вторник, 28 август 2012 г.

Любовна магия. Част II - Технология

В предишната публикация ставаше дума за видовете любовна магия. След като сте наясно с целта, която трябва да бъде постигната се минава към следващата точка - избор на въздействие според условията му.

Тъй като в този сайт не става дума за молитви към богородици, ангели и всякакви измислени персонажи, които са плод на болните фантазии на една всеизвестна религиозна секта, ще опиша стандартните неща употребявани в черната (традиционната) любовна магия.

Начините на въздействие при извършване на любовната магия условно се разделят на няколко части според силите, които използва практика при извършването на ритуала. Разбира се, че в обредите рядко се използва само един тип, но като цяло следната класификация е вярна.

Лична сила. В тази категория попадат ритуали, в които няма обръщение към същностите и не се използват природните сили. Всичко върви с личната енергетика на практика. Един добър пример на ритуал от този тип е любовна магия с две сърца.

Природа. Използват се елементи от природа като огън, вятър или вода и асоциациите им с действия. Сравнително безопасен вид ритуали и отнемат по-малко сили в сравнение с тези на личната сила и са по-ефективни при условие, че практикът има добър контакт.

Същностни. Най-често срещаните обреди в черната любовна магия. Използват се едни тъмни същности наречени бесове, като за целта те се подселват към жертвата. Опасни са като за практика, така и за обекта. Сравнително бързи са - при добро изпълнение резултата може да се прояви до дни. При грешки нещата се влошават необратимо.

Духове на починали. Става ясно, че се използва всичко, което е било свързано с мъртъвци или носи тяхната енергетика като вода, дрехи, земя от гроба, сладкиши или хляб от помин или "директен" контакт по време на погребение. Като скоростта на въздействие са бавни. Ефектът се проявява незабележимо в рамките на месеци, но в момента в който нещата стават явни - развалянето е невероятно трудно.